Terug

Keuringsinstanties

Home    Druk Vacuüm    Keuringsinstanties
De Stichting Industriële Reiniging biedt de mogelijkheid aan aangesloten bedrijven om een erkenning te verkrijgen als SIR keuringsinstantie. Het bij de SIR aangesloten bedrijf kan hiertoe een aanvraag bij de SIR indienen. Zodra de aanvraag door de SIR is ontvangen, zal de vertegenwoordiger van de SIR een bezoek aan de werkplaats afleggen en beoordelen of deze voldoet aan de SIR eisen voor keuringsinstanties. Indien aan de SIR eisen wordt voldaan, krijgt het bedrijf een erkenning welke één jaar geldig is. Ieder jaar vindt er een doorlichting plaats om te beoordelen of de werkplaats nog voldoet.
Vanaf 2009 worden er erkenningen uitgegeven die gelden voor alle druk vacuüm reinigingsapparatuur. Dit betekent een erkenning voor zowel de complete druk vacuüm wagens, inclusief veiligheidsinrichtingen, besturing en noodstoppen als voor de toebehoren, zoals slangen met koppelingen.
 
Doel
De SIR verleent aan bedrijven die zich daarvoor kwalificeren de erkenning om industriële reinigingsapparatuur volgens de SIR richtlijnen te inspecteren en te testen, waarna deze bedrijven is toegestaan om certificaten af te geven die in de gehele Benelux geldig zijn. De SIR levert keuringsstickers voor de druk vacuüm reinigingsapparatuur die deze instanties hebben gekeurd conform de SIR eisen. Alleen SIR erkende keuringsinstanties kunnen deze keuringsstickers verkrijgen en mogen die gebruiken.
Tevens hebben de keuringsinstanties tot doel uniformiteit in het uiterlijk van certificaten van de apparatuur te krijgen. Dit bevordert een gemakkelijke acceptatie en levert duidelijkheid op voor opdrachtgevers. Het SIR certificaat uit het handboek Druk Vacuüm Reinigen dient hiervoor als basis.
 
Er wordt per werkplaats één erkenning voor het keuren en certificeren van druk vacuüm apparatuur afgegeven. Het is dus niet mogelijk om voor meerdere werkplaatsen één erkenning te krijgen op naam van één bedrijf òf op één werkplaats meerdere erkenningen te verkrijgen voor meerdere bedrijven.
 
Kosten van doorlichting per werkplaats bedragen € 283,50 exclusief BTW per 1 januari 2018.
SIR erkende keuringsinstantie
per 1 januari 2018
A. van Tilburg Moerdijk
All Liquids Piping
Amphitec
AQ België
Baggerman
Bakker & Co.
BekkerLaGram
Betaflex
Bijl & de Jong Emmeloord
Bijl & de Jong Raamsdonkveer
Blokland
Buchen Industrial Services België
Conservator
De Schepper Techniek
Delftechniek
Doornbos
Droogsma Technical Services
Enigma Nederland
GJK Techniek
HCI België
Hydromeka België
IPSAM Technology België
Jetting Systems
JPB Industrial Services
Kenis Service België
Kluytmans
Koks Group
Kooiker Zuigtechniek
Mees van den Brink
Mourik België
Mourik Services
Naaktgeboren Rotterdam
Ond. Peeters O.I.W. België
Peeters Nederland
Reym Beverwijk
Reym Rotterdam
Reym Sittard
Reym Veendam
Rohrer Netherlands
Rutrans
Schiema
Smet Jet België
Stokota België
Techn. H.O. C. v/d Pols & Zn
Techn. H.O. M. Gaasbeek
UHP Systems
Van Spelden Reparaties
Vemoflex Asse België