Terug

Keuringsinstanties

Home    Hoge Druk    Keuringsinstanties

De Stichting Industriële Reiniging biedt de mogelijkheid aan aangesloten bedrijven om een erkenning te verkrijgen als SIR keuringsinstantie voor hoge druk apparatuur en toebehoren.Het bij de SIR aangesloten bedrijf kan hiertoe een aanvraag bij de SIR indienen. Zodra de aanvraag door de SIR is ontvangen, zal de vertegenwoordiger van de SIR een bezoek aan de werkplaats afleggen en beoordelen of deze voldoet aan de SIR eisen voor keuringsinstanties. Indien aan de SIR eisen wordt voldaan, krijgt het bedrijf een erkenning welke één jaar geldig is. Ieder jaar vindt er een doorlichting plaats om te beoordelen of de werkplaats en het personeel nog voldoen aan de eisen die gesteld worden.

Er worden erkenningen uitgegeven die gelden voor alle hoge druk apparatuur. Dit betekent een erkenning voor zowel de complete hoge druk installaties, inclusief veiligheidsinrichtingen, besturing, noodstop als voor de toebehoren, zoals voetpedalen, pistolen, lansen, wandreinigers, twk’s als ook voor de slangen met koppelingen.

Doel
De SIR verleent aan bedrijven die zich daarvoor kwalificeren de erkenning om industriële reinigingsapparatuur volgens de SIR richtlijnen te inspecteren en te testen, waarna deze bedrijven is toegestaan om certificaten af te geven die in de gehele Benelux geldig zijn. De SIR levert keuringsstickers voor de hoge druk reinigingsapparatuur die deze instanties hebben gekeurd conform de SIR eisen. Alleen SIR erkende keuringsinstanties kunnen deze keuringsstickers verkrijgen en mogen die gebruiken.

Tevens hebben de keuringsinstanties tot doel uniformiteit in het uiterlijk van certificaten van de apparatuur te krijgen. Dit bevordert een gemakkelijke acceptatie en levert duidelijkheid op voor opdrachtgevers. De SIR certificaten uit de handboeken Hoge Druk Vloeistof Reinigen dienen hiervoor als basis.

Per werkplaats wordt één erkenning voor het keuren en certificeren van hoge druk apparatuur afgegeven. Het is dus niet mogelijk om voor meerdere werkplaatsen één erkenning te krijgen op naam van één bedrijf of op één werkplaats meerdere erkenningen te verkrijgen voor meerdere bedrijven.

Kosten van doorlichting per werkplaats bedragen € 283,50 exclusief BTW per 1 januari 2019.

SIR erkende keuringsinstanties
per 1 januari 2019
A. van Tilburg
ACC-Team Technology
ALBA Techniek
Amphitec
Antecho België
Bakker & Co.
BekkerLaGram
Buchen Industrial Services België
Conservator
DeHa Engineering
DiBo
Doornbos
Eriks Aandrijftechniek
GJK Techniek
HCI België
Hugo Frauenhof Duitsland
ID-tec
IPSAM Technology België
Jetting Systems
JPB Groep
Koks Groups
Ligthart Milieu Techniek
Manuli Fluiconnecto
MCO-Team
Mees van den Brink
Mourik Services
Ond. Peeters O.I.W. België
Peeters Nederland
Pollet Industrie België
Reym Beverwijk
Reym Rotterdam
Reym Sittard
Reym Veendam
Rohrer Netherlands
Schoonex Reinigingssystemen
Smet Jet België
UHP Systems
Van Spelden Reparaties
Vemoflex Asse België
Vemoflex Turnhout België
Verwater Tank & Industrial Services België
Waterkracht Varsseveld
Waterkracht Spijkenisse